Očesna ordinacija Irman
[strani za zdravstvene storitve na zavarovanje]

Informacije: 051 288 012

Kožne spremembe na vekah so podobne kot na koži  drugih delov telesa, vendar zahtevajo posebno obravnavo zaradi dinamične funkcije vek.

Zelo previdni moramo biti pri kožnih spremembah,  ki hitro rastejo, povzročajo zazjedo in pogosto zakrvavijo, ker gra lahko za rakavo obolenje.

Pri bolj vlažnem in mastnem tipu kože se pogosto razrastejo virusne bradavičke (veruke). Odstranitev je relativno enostavna, bradavičko je potrebno odstraniti z bazo. Seveda je traba paziti na zrklo in solzevoda.  V naši ustanovi za čim manj travmatsko ekscizijo uporabljamo Ellman-ov radiofrekvenčni nož.

Dermatohalaza pomeni odvečno kožo veke, ki se jo da, skupaj z delom orbitalnega maščevja, odstraniti z ambulantnim kirurškim posegom. Poseg je deloma estetske in tudi funkcionalne narave, ker postane pogled bolj sproščen, vidno polje postane večje.

Z gubicami in drugimi kožnimi spremembami, ki pridejo z leti, se ukvarjamo v Estetskem delu našega centra, uborabljamo najkvalitetnejše polnila in botulin proizvajalca Allergan.