Očesna ordinacija Irman
[strani za zdravstvene storitve na zavarovanje]

Informacije: 051 288 012
Rok Grcar
Rok Grčar, dr. med., spec. oftalmolog, je specialist za očesne bolezni in motnje vida, očesni kirurg in član ekipe Očesnega centra Irman od leta 2005.
 
Izobrazba
Diplomiral je na medicinski fakulteti leta 2005. Po končanem pripravništvu in sekundariatu se je pripružil našemu centru. Med in po končani specializaciji iz oftalmologije na Očesni kliniki v Ljubljani se je aktivno udeleževal mnogih mednarodnih izobraževanj z znanstvenimi prispevki. Praktično kirurško znanje redno izpopolnjuje na specializiranih tečajih.
 
Med najboljšimi evropskimi specialisti
Leta 2012 je v Parizu odlično opravil Evropski izpit iz oftalmologije (2.mesto v evropski mednarodni konkurenci) in postal FEBO (Fellow of European Board of Ophtalmology), ter opravil specialistični izpit v Ljubljani s pohvalo.

Znanstveno raziskovalno delo
Njegovo raziskovalno delo s področja pediatrije in nevrofiziologije je bilo nagrajeno s fakultetnim Prešernovim priznanjem, prav tako je opravil že vse izpite za doktorski študij iz področja Biomedicine. Na Očesni kliniki v Ljubljani opravlja klinične študije za doktorsko nalogo s področja laserske terapije in glavkoma
Je član združenja European Society of Cataract and Refractive Surgery.
 
Klinični interesi
Refraktivna kirurgija, kirurgija sprednjega segmenta (operacije katarakte), zdravljenje in raziskovanje glavkoma.